Çay, kahve kültürü, sigara alışkanlığı ve çeşitli beslenmeler sonucunda dişleriniz renk atmış olabilir. Ancak tüm bu olanlara rağmen diş sararmasının önüne geçebilirsiniz. Sizler için aşağıda “diş sararması nasıl giderilir, diş sararması nasıl geçer, evde diş sararmasına karşı bitkisel çözümler neler, diş beyazlatmak için ne yapabilirim?” sorularına yanıt olabilecek ipuçları hazırladık. Aşağıdaki basit ipuçlarını gündelik yaşamda zorlanmadan uygulayabilirsiniz.
- Koyu içeceklerden – kola, kahve gibi- kaçının. Bu içecekler diş lekelerine ve sararmaya yol açabilir.
- Diş lekesi veya sararma diş eti veya enfeksiyon sonucu oluşmuş olabilir. Teşhis ve tedavi için doktora danışmanızda fayda var.
- Diş ile olan temasını en aza indirmek için meyve suyu, gazlı ve çeşitli içecekleri pipetle tüketin.
- Dişlerinizi nazik şekilde fırçalayın, fazla baskı uygulamak dişlerinizi daha hızlı beyazlatmayacak aksine diş minesine zarar verecektir.
- Bir fincan çay, zararlı bakterilerle mücadele eden floride sahiptir. Ancak ölçüyü fazla kaçırmayın, çok fazla çay içmek yan etkilere sebebiyet verebilir. Ayrıca şeker kullanmayı bir an evvel kesin.
- Beyazlığı ortadan kaldırdığı ve sararmaya yol açtığı için sigara ve kırmızı şaraptan kaçının.
- 2-3 ayda bir diş fırçanızı yenileyin. Diş çürümesinin önüne geçmek için ise diş ipi kullanın.
- Yemekten sonra su için. Ağzınızdaki bakteri ve diğer mikro-organizmaların temizlenmesini sağlayacaktır.
- Lif içeren yiyecekler diş sarısı lekelerinden kurtulmanızı sağlayabilir.
- Ağzı doğru ve düzenli şekilde çalkalamak da yine diş sararmasına yol açan bakterileri azaltır. Örneğin; meyveli içecek, yiyecek tükettikten sonra gargara yapın ya da ağzınızı çalkalayıp, suyu yutun.
- Bitter çikolata diş yüzeyinin beyazlaması ve güçlenmesini sağlayan teobromin maddesi içerir. Günlük azar azar tüketmeniz diş beyazlatma sürecini hızlandırma açısından sağlıklı olabilir.
- Şekersiz sakız çiğneyin. İçerisinde Xylitol maddesi bulunan şeker katkısız sakızlar basit diş beyazlatma ipuçlarının başında geliyor. Xylitol doğal güçlendirici, plak temizleyici ve bakteri önleyicidir. Ağızdaki pH seviyesini düzenler ve diş problemlerinden kurtulmak için salya üretimini arttırır.
- Dişlerinizi günde iki kez fırçalayın ve düzenli olarak diş ipi kullanın.
Eğer listede eksik ya da yanlış bilgi bulunduğunu düşünüyorsanız lütfen yorum panelinde bizimle paylaşın ve daha sağlıklı gülüşlere sahip olmamıza olanak tanıyın. 🙂